Džoana Rouling pozvala ljubitelje Harija Potera da ne otkriju tajne nove drame

Nov pozorišni komad o avanturama čarobnjaka “Hari Poter i ukleto dete” (Harry Potter and the Cursed Child) premijerno je odigran u Londonskom pozorištu Palas (London’s Palace Theatre), a autorka, britanska književnica Džoana Rouling (J.K. Rowling), pozvala je ljubitelje da “ne upropaste magiju odavanjem tajni”.

Rouling je u snimljenoj poruci zamolila ljubitelje Harija Potera da “dopuste publici da uživa u ‘Ukletom detetu’ uz sva iznenadjenja kojom je gradjena priča”.

Fokusirana na Harija i njegovog mladjeg sina Albusa Severusa, radnja komada u dva dela smeštena je 19 godina posle dogadjaja opisanih u zapletu poslednjeg, sedmog romana “Hari Poter i relikvije smrti” iz 2007.

Po sinopsisu, Hari Poter je odrastao, i postao je prezaposleni državni službenik u Ministarstvu za magiju, dok se njegov sin Albus Severus Poter djak škole za čarobnjake “Hogvarts”, suočen s “teretom porodičnog nasledja koje nije želeo”.

Knjige o Hariju Poteru doživele su planetarni uspeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta. Ekranizacija romana doživela je takodje rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.

(Beta)

Ostavite komentar