Džoni Mičel izgubila moć govora posle pucanja aneurizme

Američka folk pevačica Džoni Mičel izgubila je moć govora posle pucanja aneruizme, izjavio je sinoć njen prijatelj, umetnik Dejvid Krozbi. Pevačica (71) nalazila se u bolnici u Los Anđelesu og 31. marta ove godine. “Vratila se kući ali ne može više da govori”, rekao je Krozbi.

Učesnica kultnog festivala Vudstok pronađena je krajem marta nesvesnom stanju posle čega je hitno prebačena u bolnicu.

Čuvena kantautorka dugo ne nastupa, ali je prošle godine izdala komplet od četiri diska koji pokrivaju celu njenu karijeru.

Džoni Mičel, čije je pravo ime Roberta Džoan Anderson, dobitnica je osam nagrada Gremi, uključujući i onu za životno delo (2002), a članica je Kuće slavnih rokenrola od 1997.

Karijeru je počela kao ulična pevačica u rodnoj Kanadi, pre nego što se preselila u južnu Kaliforniju, gde je krajem 1960-ih počela da nastupa na tada vrlo razvijenoj folk sceni. Prvi veći uspeh donosi joj drugi album, “Clouds”, sa pesmama “Both Sides Now” i “Chelsea Morning”, za koji dobija i prvi Gremi za najbolju folk izvedbu. Album “Ladies of the Canyon” iz 1970. donosi hit “Big Yellow Taxi” i jednu od himni tog doba “Woodstock”, a sledeće godine objavljuje “Blue”, koji je časopis Roling Stoun stavio na 30. mesto svoje liste “500 najvećih albuma svih vremena”.

(Beta)

Ostavite komentar