Elvis Kostelo objavio memoare

Čuveni britanski muzičar irskog porekla Elvis Kostelo objavio je svoje memoare, u kojima na 700 strana opisuje markantne epizode svoje 40-godišnje karijere, javila je danas agencija Frans pres.

U knjizi „Unfaithful Music and Disappearing Ink“, Kostelo je naveo kako je 1977. godine, frustriran što nije pronašao izdavačku kuću u SAD, uzeo električnu gitaru i svirao ispred jednog londonskog hotela gde su odseli predstavnici kuće Si-Bi-Es rikords (SCB Records) sve dok ga policija nije uhapsila.

Taj potez se ipak isplatio jer je Kostelo privukao medijsku pažnju i na taj način su mu se otvorila vrata u SAD. Postao je jedan od poštovanih muzičara ere post-panka i nju vejva.

Sa 40 godina karijere, Kostelo je u istoriju rokenrola ušao s albumima „My Aim Is True“ i „Armed Forces“.

Kostelo (61) kome je pravo ime Deklan Patrik Makmanus, odrastao je na relaciji London-Liverpul. U memoarima je naveo da su mu menadžeri promenili ime u Elvis kako bi privukao pažnju javnosti, dodajući šaljivo da njegova „lepota i životinjska harizma“ mu nisu to dozvolile na početku karijere.

Kostelo je u knjizi opisao poznati incident 1979. godine kad se vidno pijan posvađao s muzičarem Stivenom Stilsom i tada je na rasističkoj osnovi izvređao muzičke ikone, Džejmsa Brauna i Reja Čarlsa.

Muzičar se potom javno izvinio i nekoliko godina kasnije je bio producent pesme „Free Nelson Mandela“.

Osvojio je nekoliko prestižnih muzičkih nagrada, Gremi i Brit, i ušao je Kuću slavnih rokenrola. Časopis Roling stoun ga je stavio na 80. mesto liste 100 najvećih muzičara svih vremena.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike