najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Elvisov privezak prodat za 32.000 dolara

Zlatni privezak sa dijamantima koji je Elvis Prisli poklonio muzičaru Semi Dejvis Džunior jedan je od 160 autentičnih artefakata koji su prodati noćas na aukciji na imanju “Grejslend” u Memfisu.

Privezak je prodat za 32.000 dolara, a među prodatim predmetima su lični pištolj, za koji je ponuđeno 96.000 dolara, i majica koju je Prisli nosio, a koja je prodata za 32.500 dolara.

Prsten od četrnaestokaratnog zlata, koji je Prisli poklonio svom obožavatelju nakon koncerta kod jezera Taho u maju 1973. godine prodat je za 32.000 dolara, dok je kolekcija njegovih prvih pet singlova prodata za 3.375 dolara.

Direktorka aukcijskih prodaja u Grejslendu Lora Piket rekla je da su svi ponuđeni predmeti bili u vlasništvu kolekcionara.

Aukcija je prvobitno obuhvatala ponudu od 174 artefakata, međutim, kako je Piketova rekla, 14 predmeta je povučeno zbog “preispitivanja”.

Ona je kazala da postoji mogućnost da povučeni predmeti, među kojima je “Starburst” kombinezon koji je Prisli nosio na koncertima u Las Vegasu, budu ponuđeni na narednoj aukciji.

Prethodne dve aukcije organizovane su na dan rođenja američkog muzičara i tokom prošlogodišnje “Elvisove nedelje”.

Elvis Prisli je umro 16. avgusta 1977, kada je imao 42 godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike