En Hatavej postala ambasadorka dobre volje UN

Foto: Beta

Agencija UN za promovisanje jednakosti polova i osnaženje žena UN Women, imenovala je američku glumicu, Oskarovku En Hatavej za globalnog ambasadora dobre volje te agencije.

Izvršna direktorka agencije UN Žene (UN Women) Fumzile Mlambo-Ngcuka rekla je da se En Hatavej već dugo godina zalaže za prava žena i devojčica i da će ona staviti naglasak na rad žena u domaćinstvima dok brinu za svoje porodice kao ključnu prepreku jednakosti.

„Imenovanje En (Hatavej) je pravovremeno, jer je ove godine UN Women snažno radi na tome da razvije pozitivnije stavove i praktične aranžmane na radnom mestu i da izgradi i podrži jednakost za žene“, doidala je ona.

Hatavej je rekla da je počastvovana i inspirisana ovom šansom da pomogne u unapredjenju jednakosti polova i pozvala na jače delovanje.

„Počastvovana sam i inspirisana prilikom da pomognem u unapredjenju polne jednakosti. Znatan napredak je već ostvaren na ovom polju, ali vreme je da zajedno pojačamo napore i osiguramo da se istinska jednakost konačno ostvari“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar