najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

EU pokrenula postupke protiv američkih filmskih kompanija

EU je pokrenula antimonopolske postupke protiv šest velikih američkih filmskih kompanija, medju koijima su Dizni, Vorner Bros (Warner Bros) i britanski satelitski kanal Skaj (Sky) zbog ograničavanja pristupa njegovom programu u svih 28 zemalja EU.

Prema navodima Evropske komisije, neke filmske kompanije ugovorima sprečavaju Skaj da emituje ceo svoj program u svim zemljama, osim u Velikoj Britaniji i Irskoj.

“Evropski potrošači žele da gledaju TV kanale koje plaćaju po svom izboru, bez obzira gde žive ili rade u EU. Rezultati naše istrage pokazuju da oni to sada ne mogu”, rekla je evropska komesarka za konkurenciju Margreta Vestager.

Evropska komisija saopštila je da istražuje da li takvih slučajeva ima i u ugovorima koje su sa velikim kompanijama potpisali francuski Kanal Plus, Skaj Italija, i nemački Sky Deutschland.

Evropka komisija utvrdila je da u ugovorima koje je Skaj potpisao sa velikim kompanijama postoje klauzule kojima se od britanske satelitske mreže traži da blokira gledanje nekih filmova za gledaoce van Velike Britanije.

 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike