U trendu

Evo zašto su Danci najsrećniji narod na svetu

Dance poslednjih nekoliko godina istraživanja i mediji stalno ističu kao jedan od najsrećnijih naroda na svetu, iako im zima traje duže nego ostala tri godišnja doba zajedno. Stanovnici ove hladne zemlje osmislili su koncept malih rituala koji ih usrećuju.

Jedite dobru hranu – supe i čorbe sa povrćem i varivom prava su uteha kada dođemo kući promrzli i željni mirisnog i toplog obroka. Opuštene večere sa porodicom i prijateljima okrepiće vam i dušu, a ne samo telo.

Družite se sa dragim ljudima – iako je ovo ponekad teško ostvariti, vredi se potruditi oko ljudi koji su vam stalna podrška u životu. Sa puno malih stvari možete usrećiti svoje najmilije, a osetićete se i sami puno bolje. Organizujte gledanje filmova, izvucite društvene igre iz ormara i barem na nekoliko sati ostavite svoje brige po strani.

Stvorite malo, toplo utočište u kojem ćete iskoristiti pletene jastuke, tople presvlake i druge luksuzne materijale kako biste svoje prostorije pretvorili u oaze udobnosti. Nabavite lepe šolje u kojima ćete sa užitkom posluživati topli kakao ili kuvano vino svojim gostima. Šarmantan dizajn i toplina koju će isijavati vaše novo najdraže posuđe mali je, ali simpatičan razlog za sreću.

Upalite mirisne sveće za trenutni osećaj romantike i topline. Danas je dostupan veliki izbor svakakvih mirisa i oblika svećica, pa se tako možete odlučiti za puno manjih sveća razmeštenih po stanu ili jednu veliku sveću prepunu aroma. Upalite ih čim uđete u kuću i za tren će se vaš prostor ispuniti mirisima, a vi ćete se osećati kao u luksuznom resortu. Ukrasite svoj dom stvarčicama koje vas vesele. To mogu biti topla ćebad ili ukrasne lampice koje ćete obesiti naokolo.

Nađite vremena za aktivnosti i hobije koji vas vesele i odmah će vam dan biti ispunjeniji.

Posvetite deo svog vremena kvalitetnom razgovoru, umesto da previše vremena provodite ispred televizora. Pustite muziku, stvorite atmosferu i ponovo se povežite sa svojim ukućanima, prenosi portal Jutarnji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike