najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

PREUZMITE 50 EVRA za trgovanje na svetskoj berzi i zaradite na najnovijim vestima o Google-u!

FXLider svim čitaocima Krstarice daje 50 evra za uspešan početak trgovanja valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena.

Otkrijte svetsku berzu – preuzmite 50 EVRA ovde.

Ne toliko davno Microsoft je bio u centru pažnje regulatora EU koji se bave antikonkurentskim pitanjima i bio kažnjen čak četiri puta. Konačno, nakon što je ova kompanija platila više od 3 milijarde dolara kazne, pažnja Evropske komisije usmerila se na drugi internet gigant, Google. Komesar EU za konkurenciju, Margret Vestager, zvanično je optužila Google za kršenje antitrustnih pravila u Evropi i započela istragu Android-a. EU je u sredu, 15. 4. 2015. objavila tri odvojene izjave o ovom pitanju.

„Ono što iznenađuje je da će nova nezavisna istraga biti usmerena na Android. Google-ov pretraživač i isticanje njegovih proizvoda konstantno su na prvoj liniji vatre, međutim, ovog puta Komisija je takođe zainteresovana da utvrdi da li je Google otežavao drugim kompanijama da razviju konkurentni sistem Android-u i da li je nezakonito vezivao svoje usluge za Android na takav način da bi jedno neminovno upućivalo na korišćenje drugog“, kažu u FXLider-u.

Komisija će proceniti da li je Google antikonkurentskim ponašanjem ili zloupotrebom mogućeg dominantnog položaja ilegalno otežao razvoj i tržišni pristup konkurenciji, kada su u pitanju mobilni operativni sistemi.

„Posmatrano sa strane, do sada se smatralo da je najjači deo optužbe protiv Google-a onaj koji se tiče načina na koji je kompanija tretirala ostale sajtove koji pružaju slične usluge kao i Google, dok se aspekt koji se ticao Android-a činio sporednim. Međutim, nakon nedavnih događaja, više je nego jasno da će se Google boriti na dva fronta: protiv optužbi da je zloupotrebio svoju dominantnu poziciju u pretragama, kao i po pitanju Android-a, koji je operativni sistem većine mobilnih telefona u Evropi“, navode u FXLider-u.

Ne postoji zakonski okvir koji bi vremenski ograničio ovu istragu. Ona će zavisiti od niza faktora, uključujući kompleksnost slučaja, spremnost Google na saradnju, kao i prava na odbranu.

U poslednjih nedelju dana, cena akcija Google pala je 3.84%.

Otkrijte svetsku berzu – preuzmite 50 EVRA ovde.

FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Pored dolenavedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu, niti zahtev za izvršenje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posledice koje proizlaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za tačnost i potpunost informacija. Shodno tome, svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na sopstveni rizik. Svako obezbeđeno istraživanje ne uzima u obzir specifične investicione ciljeve, finansijsku situaciju i potrebe određene osobe koja može da ga primi. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtevima, osmišljeno je da bi promovisalo nezavisnost investicionog istraživanja kao takvog.

(Sponzorisan tekst)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike