Farmer plaća gotik bendu da svira ovcama

Farmer iz Istočnog Jorkšira pronašao je način kako da poveća produktivnost svojih ovaca. Poslušao je rezultate istraživanja i rešio da svom stadu priušti redovne muzičke koncerte radi boljeg mleka i radi bolje vune. Unajmio je lokalni bend koji svira gotik muziku i sada muzičari dva puta nedeljno zabavljaju njegove ovce.

Ričard Tous kaže da je njegovih 200 ovaca popravilo kvalitet mleka i povećalo broj jaganjaca otkad im je priuštio muzičke sesije. „Negde sam pročitao da muzika pomaže da ovce budu zdravije, pa sam rešio da lokalnom bendu pružim šansu.“ Farmer star 44 godine unajmio je tinejdžerski gotik bend Torsohorse da svira u njegovoj štali.

„Zapanjen sam reakcijama mojih ovaca. Ove godine mi se rodilo dvostruko više jaganjaca u odnosu na prošlu. A takođe je vuna životinja mnogo gušća i zdravija“, objasnio je Ričard Tous primenu i rezulate naučne metode po kojoj muzika blagotvorno utiče na rast i zdravlje biljaka i životinja.

Šesnaestogodišnji pevač benda, Lijan Mekgir, čijem svakom koncertu prisustvuje po 200 grla ovaca, objašnjava svoj poslovni angažman: „U početku je stvarno bilo čudno svirati gomili ovaca, ali je prosto neverovatno koliko im se to dopada.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.