Festival filma SOFEST počinje 7. jula

Festival nacionalnog filma Sofest biće održan od 7. do 11. jula u Centru za kulturu Sopot, a film koji će otvoriti festival je „Branio sam mladu Bosnu“ u režiji Srđana Koljevića, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Ovogodišnji festival biće posvećen filmskim profesijama koje nisu u prvom planu – kamera, montaža, kostimografija, scenografija i muzika, koja će zauzeti centralno mesto na festivalu.

Predsednica odbora festivala Maja Uzelac kazala je da bi ovakav zaokret konceptu festivala trebalo da doprinese „podizanju profesionalnih standarda“. Ona je dodala da će biti dodeljene novčane nagrade i plakete (Sunce Sofesta) za kameru, montažu, scenografiju, kostim i muziku, kao i nagrade Žirija publike (Statuete slobode) za najbolji film, glumicu i glumca.

Na festivalu će biti prikazano 19 filmova. Prvog dana festivala biće prikazan film „Crveni makovi“ u režiji Nebojše Nenadića, Sonje Antanasijević i Milana Roganovića.

Filmovi na dečjem programu biće „Zvončica i čudovište iz Nedođije“, „Sunđer Bob Kockalone – sunđer na suvom“ i „U mojoj glavi“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike