najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Festival srpskog filma fantastike od 24. do 27. novembra

Festival srpskog filma fantastike počeće sutra u Studentskom kulturnom centru, a prve festivalske večeri biće prikazane premijere domaćih filmova „Ozon“ Branka Sujića i Mirka Miloševića i „Noćna linija“ Marka Backovića, najavili su danas organizatori.

Kako je najavljeno tokom četiri festivalska dana biće prikazano više od 100 filmova fantastike iz celog sveta, među kojima i hrvatski film „Čoban“, koji predstavlja parodiju na hrvatskog pevača Tompsona i kolumbijska zombi drama „Zugar zombi“.

Za nagradu festivala Koskar takmičiće se devet filmova iz Srbije, ali i filmovi iz regiona i celog sveta, dok će se za nagradu Piramida na temu urbane legende boriti četiri nova filma.

Žiri festivala čine turski reditelj horor filmova Hasan Karađadag, prošlogodišnji nagrađeni reditelj Predrag Ličina i glumac Nikola Đuričko. Specijalni gosti festivala su italijanski reditelj i autor filmskog serijala „Demoni“ Lamberto Bava i majstor filmske maske Serđo Stivaleti.

U pratećem programu festivala publika će moći da poseti i izložbu kostima Ljubice Dolašević, izložbu fotografija Aleksandra Zeca „Zombie walk by Zec“ i nova dostignuća u svetu 3D modelovanja, koje će posetioci moći da vide na izložbi 3D art Vojislava Vukadina.

Festival će trajati do 27. novembra, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike