U trendu

Fifti Sent ostao bez centa

Reper Fifti Sent (50 Cent) podneo je zahtev za bankrot nekoliko dana posto mu je sud naložio da plati pet miliona dolara na ime tužbe za kršenje privatnosti.

Reper-glumac čije je pravo ime Kertis Džekson III podneo je zahtev za stečaj sudu u Hartfordu, Konektikat. Džekson je vlasnik ogromne vile u obližnjem Farmingtonu koju je kupio od boksera Majka Tajsona.

U podnesku se navodi da je imovina autora albuma „Get Rich or Die Tryin“ između 10 i 50 miliona dolara i da su njegovi dugovi primarno privatne, a ne poslovne prirode.

Naime, Džekson je u nedelju platio pet miliona dolara Lastoniji Leviston koja ga je tužila da je neovlašćeno „šerovao“ njen privatni seks video.  Sud je ove sedmice trebalo da razmotri i dodatni kazneni iznos koji bi mogao da bude između 10 i 50 miliona dolara, kolika je Džeksonova imovina.

Reperov advokat pojasnio je da pošto je bankrot „privatan“ to znači da će FIfti Sent moći da nastavi poslovne poduhvate i radi kao zabavljač, prenose agencije.

Fifti Sent iskoristio je 2009. privatni snimak Levistonove kako bi dodatno iritirao svog tadašnjeg rep rivala Rika Rosa koji se ne pojavljuje u snimku ali ima ćerku sa Levistonovom.

Džekson je svetsku slavu stekao albumom „Get Rich or Die Tryin“ i hitom „In Da Club“ ali i životnom pričom koja uključuje i devet ranjavanja buduci da je bio diler kreka.

Uz muziku, počeo je i da glumi, a investirao je i u druge biznise – odeću i audio opremu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.