najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film o Ani Frank na Berlinskom filmskom festivalu

Prvi nemački film o Ani Frank, jednoj od najpoznatijih jevrejskih žrtava holokausta, biće premijerno prikazan na Medjunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji počinje 11. feburara, saopštili su večeras organizatori te kulturne manifestacije.

„Das Tagebuch der Anne Frank“ (Dnevnik Ane Frank) u režiji Nemca Hansa Štajbihlera, biće premijerno prikazan van zvaničnog takmičarskog dela za Zlatnog medveda.

Nacizam će biti jedna od tema ovogodišnjeg festivala, a knjiga „Dnevnik Ane Frank“, koju je napisala za vreme skrivanja od nacista, jedno je od najznačajnijih književnih dela koje opisuje život Jevreja tokom nacističkog perioda u Evropi. 

Medjunarodni filmski festival u Berlinu otvoriće 11. februara film braće Džoela i Itana Koena „Hail, Ceasar“ (Ave Cezare!) s Džordžom Klunijem i Skarlet Johanson u glavnim ulogama.

Žiri za dodelu glavne nagrade, Zlatnog medveda, predvodiće američka glumica i trostruka Oskarovka Meril Strip.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano i pet srpskih filmova.

Medjunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951. godine, a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru.

Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu s 274.000 prodatih ulaznica godišnje. Na festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a oko 20 njih se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike