najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fotografisao je sebe i psa, policija mu pozvonila na vrata (foto)

Fotogafija pevača Dena Tajlerija s njegovim psom na Instagramu, bila je povod da mu policija pozvoni na vrata i pokupi njegovog “pit bula”. Ta rasa je zabranjena u gradu Voterfordu u Mičigenu, ali problem je što Denov ljubimac nije pit bul.

Četiri dana nakon što je Den doveo svog novog psa kući, pred vratima mu se pojavila policija. Oni su došli po pozivu ljudi, koji su rekli da je Denov pas Digi pit bul, koji je zabranjen u ovom gradu. U strahu da će mu oduzeti psa, on je skopio dogovor da pas napusti njegov dom na tri dana.

Međutim, Digi uopšte nije pit bul i ima papire da to i dokaže, kaže Kristina Milman-Rinaldi, izvršna direktorka Detroit centra za spasvanje pasa, u kojem je Den i uzeo ljubimca. Digi je američki buldog i tako ne predstavlja zabranjenu rasu u koju spadaju američki pit bul terijer, staford bul terijer i američki staford terijer.

Den svavako nije želeo da usvoji psa i doevedega na mesto u kome ne može da živi i zato se raspitao kod nadležnih da li je dozvooljeno da ima Digija.Ono su mu rekli da, ako je veterinar utvrdio da nije reč o pit bulu, onda nema nikakvih problema.

Iako Dogi ima licencu u kojoj piše da je američki puldog, pravna akta u ovom gradu omogućavaju policiji da zabrani držanje bilo kog psa, za koga po ličnom nahođenju utvrdi da je pit bul.

– To je najluđa obredba koju ćete ikad čuti, da neki policajac tek presudi o rasi nekog psa. Zakon ima potpuno nejasan i nenaučan kriterijum, po kome službeno lice na osnovu ličnog i profesionalnog iskustva s pit bulovima u prošlostima moće da donese odluku na osnovu vizuelnog prepoznavanja. To je apsurdno – smatra Milman-Rinald.

U ovom gradu je pokrenuta i peticija, o ukidanju zabrane za držanje “opasnih pasa”, koju je potpisalo 24.000 ljudi, što čini trećinu stanovnika ovog mesta na jugoistoku Mičigena, prenose mediji.

Did we just become best friends!?!?! Yep!!! Meet Diggy 🐶❤️

A post shared by Dan Tillery Music (@dantillery) on

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike