U trendu

Ganuće vas do suza: video o NAJVREDNIJEM novogodišnjem poklonu (video)

Nekada se život ne odvija onako kako bismo želeli, jer postoje okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Ljubav i pažnja su potrebni svima nama, međutim realnost je drugačija, jer postoji nešto što ni Deda Mraz ne može da pokloni.

Suština najnovije poruke Crvenog krsta je da usamljenost niko ne zaslužuje, ali se dešava mnogima, čak i najmlađima.

Znate li koliko dece u Srbiji ne raste uz svoje roditelje? Dok mnoga deca uživaju u praznicima i poklonima, veliki je broj onih koji praznike čekaju daleko od roditeljske ljubavi, željni da ih neko obraduje.

U Srbiji postoji veliki broj domova i prihvatilišta za decu, kojima mali znak pažnje znači mnogo. U njima, više hiljada mališana željno iščekuje trenutke kada će dobiti ljubav i pažnju, jer nisu imali priliku da upoznaju svoje najbliže. Život prema njima nije blagonaklon i mnogo se razlikuje od onog koji pružamo svojoj deci. Deca u domovima nemaju kome da kažu svoju listu želja za novogodišnji paketić, ali nemaju ni kome da pruže bezuslovnu ljubav. A to im je najpotrebnije.

Praznik je period kada će mnogi mališani dobiti paketić i igračkicu sa kojom će se igrati. Ako ih tada naučite da se dobijanjem poklona pune ruke, a davanjem puni srce, možda će baš tada dobiti osmeh i zagrljaj koji nikada neće zaboraviti. To će im pomoći da nauče koliko je vredan svaki trenutak sačinjen od emocija, koji će im biti oslonac u najtežim trenucima.

Volite praznike i volite jedni druge.

(Danas)

1 komentar
  1. bambi

    100.000 beba i dece u Srbiji ne moze da vidi a kamoli da dodirne svoga oca zbog bahatog ponasanja mladih mama koje nasilno uz pomoc korumpiranih Centara za socijalni rad razdvajaju decu od oceva da bi sud u krajnjoj instanci na osnovu misljenja sudskih vestaka decu uvek dodeljivao majkama. Obrazlozenje je uvek isto i licemerno i glasi, Bez obzira sto je majka neuracunjiva ili bahata, zlonamerna ili sto zapostavlja i ostavlja svoje dete te razdvaja od oca, uzima se u obzir da je dete sve vreme sudjenja bilo sa majkom i da je dete vec adaptirano na vrtic i karate i likovnu sekciju u koje je dete majka upisala protiv njegove volje. Stop nasilja majki prama deci. Promena porodicnog zakona i dodeljivanje dece savesnijem roditelju. Izvrsiti reformu Centara za socijalni rad i preispitati sve dosadasnje sporne brakorazvodne parnice. Sve majke i oceve koji ostavljaju decu institucijama, dedama i babama, komsijama i nocu, krivicno goniti i po ubrzanom postupku oduzeti starateljstvo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike