najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Govor glumice Meril Strip podelio Ameriku (video)

Glumica Meril Strip na dodeli Zlatnih globusa dobila je počasnu nagradu zbog doprinosa industriji zabave (i 30 nominacija za Zlatne globuse), a njen emotivni govor zahvalnice dirnuo je svet.

„Najocrnjenije grupe u našem društvu su Holivud, stranci i mediji“, rekla je, između ostalog, Strip poslavši oštru poruku novoizabranom predsedniku SAD-a Donaldu Trampu.

Tokom svog šestominutnog govora prisetila se i Trampovog izrugivanja novinaru sa invaliditetom Sergeju Kovaleskom, koga je nazvao „jadnikom.“ „Srce mi se slomilo kada sam to videla, još uvek taj prizor ne mogu da izbacim iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. To daje dozvolu drugima da se ponašaju jednako“, kazala je glumica.

https://www.youtube.com/watch?v=NxyGmyEby40

„Kada moćni koriste svoj položaj kako bi maltretirali druge, gubimo svi“, zaključila je Strip i svojim govorom ganula druge zvezde, ali i komentatore na društvenim mrežama, gde se njen govor brzo proširio. Dok je kolege uglavnom slave, mnogo je i ogorčenih koji smatraju da je bila uvredljiva prema Trampu i svim njegovim biračima, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike