Gozba na Baltičkom moru

Ko putuje na Rigen, ne raduje se samo odmoru već i odličnim specijalitetima ovog kraja Nemačke.
Svuda miriše na so, jer nijedna tačka na ostrvu Rigen nije udaljena od mora više od sedam kilometara. Najveće nemačko ostrvo nudi turistima neverovatno lepu prirodu, koja je oduvek privlačila umetnike. Poznate arhitekte gradile su ovde lepe kuće i svetionike. Posle ujedinjenja Nemačke, kraj na istoku zemlje povratio je svoj stari sjaj. Žuta polja i crveni makovi, zalivi, uvale, grebeni, starinske crkve, ribarske kuće, sve to doprinosi lepoti pejzaža Rigena.
Tu je i oko 200 zamaka, među kojima su najpoznatiji Ralsvik, Spajker i pre svih Granic. Turisti koji se zanimaju za istoriju ne bi trebalo da propuste poluostrvce Kap Arkonu sa dva lepa svetionika, ali i ostacima čuvenog slovenskog svetilišta posvećenog božanstvu Svetovidu, iz vremena kada su na tim prostorima živeli naši preci Stari Sloveni, zvani Anti. Zabavno je voziti se „Brzim Rolandom“ – starinskim vozićem na paru. Lepa je i šetnja kroz Granic, jednu od najlepših bukovih šuma u Nemačkoj.
Ko želi da jede u Rigenu, uvek će imati ogroman izbor sveže ulovljene ribe na jelovniku. A ko voli meso, takođe nema razloga za brigu, jer Rigen nudi i raznovrsnu divljač ulovljenu u besprekorno čistim šumama ovog ostrva. To je ekologija na delu!
Ribarstvo je oduvek bilo glavni izvor zarade u ovoj oblasti, a danas je svež ulov ribe omiljena meta turista kulinara. Binc je poznat po svojim lepim zgradama kupališta. Zato je u vreme svog procvata često nazivan i Nicom na istoku. Lečilište koje se tu nalazi nedavno je renovirano i tako povratilo stari sjaj. Plaža ispred njega mami sve na lenčarenje, zabavu ili plivanje. Ostaje vam samo da izaberete šta volite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.