najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Granice Rusije se nigde ne završavaju, našalio se Putin

Granice Rusije se nigde ne završavaju, našalio se danas ruski predsednik Vladimir Putin na jednoj proslavi Ruskog geografskog društva koju je prenosila televizija.

Putin je na bini pitao jednog devetogodišnjeg dečaka koji tvrdi da poznaje sve granice svih zemalja sveta, gde se završavaju ruske granice.

“Granice Rusije se završavaju kod Beringovog moreuza, kod SAD”, odgovorio je dečak.

Beringov moreuz je prolaz izmedju Rta Dežnjev na Čukotskom poluostrvu u Aziji i Rta Princ od Velsa na poluostrvu Aljaska u Severnoj Americi. Na sredini moreuza je državna granica izmedju Rusije i SAD kao i datumska granica.

“Granice Rusije se nigde ne završavaju”, rekao je Putin dečaku i dodao. “Šalim se”.

Rusija je u martu 2014. godine pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim na referendumu koji Kijev i Zapad smatraju nezakonitim.

Gruzija je prošle godine optužila Rusiju da pripaja i delove njene teritorije tvrdeći da su ruski graničari premestili medju unutar gruzijske teritorije.

Gruzija i Rusija vodile su kratak rat u avgustu 2008. zbog kontrole nad gruzijskim otcepljenim regionima Abhazijom i Južnom Osetijom. Taj rat je Gruzija izgubila, a Abhazija i Južna Osetija proglasile su nezavisnost.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike