najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Greškom joj je na račun leglo 4 miliona dolara! Evo na šta je spiskala pare

Kristina Džija Zin Li (21) je doživela iznenađenje života, kada je na svom bankovnom računu ugledala 4.6 miliona dolara više, koje joj je greškom prebacila lokalna banka.

Umesto da prijavi grešku i vrati novac, Kristina je odlučila da ode u šoping, pa je tako spiskala skoro tri miliona dolara na firmirane torbe i cipele, pre nego što je banka uvidela propust. Banka je ovu grešku napravila još 2012. godine, ali sve do 2015. nije mogla da dobije sudski nalog za povrat novca.

Do tada, ova studentkinja iz Malezije je postala ponosna vlasnica brojnih firmiranih stvari, poput torbica čuvenih dizajnera Diora, Hermesa, Šanela i brojnih drugih. Istraživačima je bilo potrebno više sati kako bi sortirali sve stvari, fotografisali ih, a potom i odneli u banku na zaplenu kako bi povratili svoj novac.

Prema izveštajima, Kristina je samo u jednom danu potrošila 220 hiljada dolara u Diorovoj prodavnici u Sidneju, dok je samo za jednu torbicu od krokodilske kože izdvojila 150 hiljada dolara.

Ova studentkinja je uhapšena na letu za Evropu, a na sudu je rekla kako je mislila da su joj roditelji poslali taj novac, jer su vlasnici restorana u domovini. Kada su je istraživači pitali koliko joj je novca ostalo, ona je rekla da ima još četiri hiljade dolara u kešu.

“Moja majka će doći u junu sa čekom i vratiti vam sav novac. Oni znaju šta sam uradila i nisu previše zadovoljni mojim postupcima”, rekla je studentkinja.

Banka je uspela da vrati milion i 500 hiljada dolara, koje je Kristina pokušala da sakrije na svom Pejpal računu, ali ostatak će morati kroz razna potraživanja.

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike