Guano Apes gosti trećeg dana Gitarijade

Na 49. Gitarijadi večeras će na Rock Stage-u nastupiti bendovi Mr. Albino, Scarlet Notes, Guano Apes, Kerber i Laibach, dok je World Music Stage rezervisan za promociju kulture Makedonije i nastup benda Kora.

Na Guitar Art Stage-u biće održano veče brazilske muzike, a u okviru programa Gitarijada Visual biće otvorena izložba ilustracija iz knjige “Ilustrovani rokenrol vodič” Davida Vartabedijana.

Takođe, danas će biti otvoren i Bike kamp na čijem stejdžu će nastupiti Plutonia, Diva Demolution, Sveti Gral, Madicine band i Pesona non grata.

U okviru takmičarskog dela na Gitarijadi nastupa 14 bendova u polufinalu, a ocenjuje ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Drugo veče 49. Gitarijade u Zaječaru obeležili su koncerti bendova Van Gogh, Dubioza kolektiv, Hard Time, Dok 7 i Karizma koji su nastupili na Rock Stage-u dok je World Music Stage bio rezervisan za Đuru i mornare i Vrane kamene.

Van Gogh predvođen Zvonimirom Đukićem Đuletom još jedanput je pokazao kako izgleda odlična svirka, dobra komunikacija sa publikom i svojom harizmom je oduševio sve posetioce koji su uporedo sa njim pevali neke od njihovih najpoznatijih pesama: Anđele moj brate, Zauvek, Za tvoje godine, Prva i poslednja kap, Neko te ima…

Na Guitar Art Stage-u koncert je održala grupa Beltango Trio, a ljubitelji vizuelnih umetnosti su bili u prilici da, u okviru programa Gitarijada Visual, pogledaju postavku 10. Međunarodnog salona rok fotografije i izložbu fotografija “Iz zlatnog rudnika Zorana Trbojevića”.

U okviru takmičarskog dela, na Gitarijadi je nastupilo sedam polufinalista.

Mladi demo bendovi koji su pokazali svoje umeće su: M.E.C.E, Krstaši, Hurleur i Jenner iz Srbije, zatim Das Rage i Wind Stain iz Hrvatske i Up N’ Downs iz Slovenije.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Ostavite komentar