najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hju Hefner prodaje “Plejboj”?

Hju Hefner (89), koji je pre 63 godine pokrenuo časopis Plejboj, razmišlja o njegovoj prodaji. On je već odabrao kompaniju “Moelis & Company” za pokretanje potencijalnog procesa prodaje.

Prema proceni stručnjaka, kompanija bi mogla da košta između 400 i 500 miliona dolara. Pre pet godina vrednost Plejboja iznosila je 207 miliona dolara.

Kompanija je Plejbojevu vilu stavila na prodaju u januaru, a sada se traže kupci koji bi kupili celu kompaniju, pa se tim poslom bavi “Moelis”.

– Odluka o prodaji vile privukla je veliki broj kupaca, ali nije sigurno da li će išta ispasti od toga – kažu iz kompanije.

Časopis Plejboj bio je među prvima u svetu koji je objavljivao fotografije golih žena, ali u februaru ove godine magazin je prestao da objavljuje takve fotografije jer je, kako je poručio, taj koncept zastario i nije više privlačan zbog gomile besplatne pornografije na internetu.

Tiraž Plejboja pao je s 5,6 miliona primeraka 1975. na oko 800.000 zadnjih godina, ali kompanija uglavnom zarađuje na licencama svoga brenda i od prodaje različitih proizvoda širom sveta, prenose mediji.

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike