Hrana nije uvek seksi

Nije nam poznato da li se takve stvari dešavaju samo u Americi, tek… kad je neko dovoljno glup/lud da pokuša da poput Džejsona Bigsa u „American Pie“ (kod nas nesretno prevedenom kao „Mangupi overavaju maturu“), s oproštenjem, po**** nacionalni kulinarski ponos, i ne ukapira da je to u filmu ipak bila samo (meta)fora, onda je to stvarno za priču.

To je upravo pokušao sedamnaestogodišnji Dvajt Emburger (Dwight Emburger), nadahnut svojim omiljenim filmom. E Dvajte, Dvajte, pa kol“ko je godina prošlo od premijere – baš si u zaostatku dečko, ima i novijih filmova!

Elem, Dvajt je prenebregao činjenicu da je ono što u filmu radi Džim Levinstajn, tj. Džejson Bigs, puki plod autorske mašte (ako se to može tako nazvati), a bio je dovoljno „pametan“ i da zaboravi da u stvarnosti, čak i kad se kora ohladi, nadev unutra još dugo ostaje vreo (nije nikad jeo pitu u McDonald“s-u, a ni kod kuće?!).

Upozorenja tipa „Pažnja – ne pokušavajte ovo kod kuće“, često viđana u raznim tinejdžerskim filmovima (uglavnom, istini za volju, američkim) ovdašnjoj publici su uvek izgledala pomalo tupavo (ko bi viđeno pa i pokušavao, je l“ te), ali, sagledana iz ovog rakursa, dobijaju sasvim novi smisao i opravdanje.

Dvajtov epilog je podrazumevao hitno prebacivanje u bolnicu usled nimalo naivnih opekotina na samom udu i preponama, a šta je sa društvenim epilogom? Poznajući Amere, moglo bi se očekivati da se uskoro i na pitama pojavi upozorenje poput: „Seks sa našim pitama može ozbiljno narušiti vaše zdravlje!“, uz disclaimer ispod toga, sitnijim slovima: „Upražnjavate ga na sopstvenu odgovornost“…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike