Hteo da prezimi u zatvoru pa dojavio lažno bombu

Prvi sneg zabrinuo je toliko jednog Poljaka bez krova nad glavom gde će provesti zimu da je danas lažno dojavio policiji da je na autobusku stanicu u Krakovu podmetnuo bombua sada mu umesto jednog zimovanja u zagrejanoj ćeliji preti čak osam godina zatvora.

Policija je primila dojavu danas pred podne, sa stanice je evakuisano 250 putnika i zaposlenih, prostor su pregledali pirotehničari, policija je odmah otkrila da je dojava stigla iz jedne telefonske govornice u gradu a blizu nje našla 34-godišnjeg Poljaka koji je odmah priznao da je on digao lažnu uzbunu.

“On nema stalno mesto boravka a zbog lošeg vremena odlučio je da provede zimu u zatvoru. Taj 34-godišnjak je za policiju stari poznanik, pošto je do sada nekoliko puta prijavljivao da je negde podmetnut eksploziv”, kazala je za Gazetu viborču portparol lokalne policije Elžbjeta Znahovska.

Prema poljskim zakonima, boravak u zatvoru za lažnu dojavu da je podmetnuta bomba može da mu se produži umesto jedne zime koju je hteo na čak osam godina zatvora.

(Beta)

Ostavite komentar