najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Huan Eskobar: Mog oca nije ubila policija – ubio se sam

Huan Pablo Eskobar, sin jednog od najvećih kolumbijskih dilera droge, tvrdi da njegovog oca nije ubila policija, kako su tada izveštavali mediji, već da je izvršio samoubistvo.

Prostreljen kroz rame i nogu, i okružen stotinama policajaca, Eskobar je na krovu jedne od kuća u Medeljinu prislonio svoj Sig Sauer pištolj na glavu i povukao obarač, kaže njegov sin.

“Moj otac mi je oduvek govorio da je imao 15 metaka u pištolju – 14 za njegove neprijatelje i jedan za sebe”, rekao je.

Svet, prema njegovim rečima, nikada nije saznao šta se zaista dogodilo 3. decembra 1993. godine – dana kada je Eskobar preminuo, jer je glavnom isledniku naređeno da ne iznosi iskaze koji protivreče zvaničnoj verziji događaja – da kolumbijske policijske snage ipak nisu uspele da poraze najmoćnijeg kralja kokaina, rekao je Eskobar za Njujork post.

“To nije teorija”, insistira Eskobar. “Forenzičar koji je izvršio autopsiju rekao nam je da je reč o samoubistvu, ali da su im vlasti naredile da ne smeju da iznose istinu u svom finalnom izveštaju”.

Huan Pablo Eskobar imao je 17 godina kada je njegov otac umro. Danas ima 39 godina, živi u Argentini i bavi se arhitekturom, piše portal news.com.au.

(Novi Magazin)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike