I Gugl će isporučivati svežu hranu na kućne adrese

Foto: Simon/Pixabay.com

Gugl (Google) će sprovesti testove isporuke svežih prehrambenih proizvoda u dva velika američka grada, zahvaljujući lokalnim partnerima.

Testovi će ove godine biti sprovedeni u San Francisku, a zatim u drugom američkom gradu čiji naziv još nije otkriven, objavio je danas veb portal u journaldunet.com.

Sveži proizvodi, koji potiču od lokalnih partnera kao što su Fuds market (Foods) i Kostko (Costco), biće isporučivani preko usluge Gugl ekspres (Expreš).

Gugl će proširiti uslugu i na druge gradove, ako pronađe odgovarajuće partnere i bude imao dovoljnu potražnju za njom, preneo je portal “Blumbergovu” vest samo dan pošto je Grupa Amazon obznanila da uskoro započne pripremanje i slanje obroka na kućnu adresu.

Ta kompanija za elektronsku trgovinu najavila je da će krenuti u odabir osoblja za svoj ogranak “Amazon restoran”. To nije prva inicijativa Amazona u vezi sa distribucijom hrane, ali je prvi put da ta kompanija sama priprema hranu.

Amazon je već lansirao “Amazon freš”, uslugu za isporuku svežih prehrambenih namirnica ili obroka poručenih u nekim od lokalnih restorana, kao i “Amazon prajm”, sistem za isporuku životnih namirnica.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake