U trendu

I životinje su umetnici

Na aukciji koja se održava u Južnoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama biće prikazane slike koje su slikali pingvini i morski lavovi!
Ova umetnička dela nisu nastala rukama nekih poznatih slikara, već šapama i kandžama životinja i ptica. A ako ste slučajno pomislili da su ove slike zbog toga manje vredne, prevarili ste se.
Slike naslikane potezima četkice i otisci šapa životinja, kao što su lepardi i morski lavovi iz zooloških vrtova širom zemlje, biće prodate ovih dana.
Ova prodaja je humanitarnog karaktera. Reč je onlajn aukciji kojom se sakuplja novac za obnavljanje i restauraciju zooloških vrtova. Sponzor aukcije je niko drugi nego Asocijacija zooloških vrtova i akvarijuma.
Predstavnik za štampu ove asocijacije – Stiv Fildman, izjavio je da čuvari i radnici u zoološkom vrtu već dugo vremena koriste slikanje kao način da mentalno stimulišu životinje. A sada se to pokazalo i kao veoma korisno.
Davanje ponuda za slike počelo je nedavno, a čast da otvori ovu neobičnu aukciju imala je slika koju je naslikao pingvin iz zoološkog vrta u Kanadi.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)