U trendu

Igra na 30 stepeni

Možda je to bio jedan od najtoplijih dana ovog leta u Bramtonu, ali što se tiče Vika Aulaka, šou-program posvećen obaranju Ginisovog svetskog rekorda morao je da se održi.
Ovaj 15-godišnjak je bio jedan od 1.095 ljudi koji su svojom igrom želeli da uđu u Ginisovu knjigu rekorda. Igra je bila indijski ples, a odigrana je na festivalu koji je održan u čast godišnje proslave južnoazijske kulture.
Uprkos vrućini od 30 stepeni Celzijusa, rekord je ipak oboren! Tradicionalni indijski ples izvela je ogromna grupa ljudi, a sve je trajalo desetak minuta.
"Danas nas sve boli glava od sunca, ali morali smo to da obavimo", izjavio je Vik. "Kada igrate tradicionalni indijski ples, morate u potpunosti biti u tome… Morate biti srećni i nasmejani. Ako niste, to već nije taj ples."
Vrućina je pojačala boje na odeći izvođača. Naravno, u pitanju je bila tradicionalna indijska nošnja, koja je uključivala i turbane i košulje u indijskom stilu.
Ni samo oblačenje tih kostima nije bilo nimalo lak zadatak.
"Bilo nam je potrebno oko sat do sat i po pre nastupa da se spremimo. A za samo nameštanje turbana potrebno je oko pola sata", pojasnio je Vik.
Portparol celog ovog događaja, Džurinder Greval, rekao je da je ovaj ples i bez vrućine fizički veoma zahtevan.
"Zaokuplja celo vaše telo", rekao je. "Vaše telo se zaista pokreće i postajete umorni već nakon 10-15 minuta igre."
Ove, šeste godine održavanja ove manifestacije, festival je privukao više od 90.000 ljudi. Svi oni su se okupili na velikom travnatom polju i uživali u muzičkim tačkama koje su priredili izvođači koji su došli čak iz daleke Indije.
Festival je vremenom prerastao od velikog piknika u pravi društveni događaj. Posetioci su čak pomogli da se posle festivala sve raščisti i svi su se na pravi način uključili u sve to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar