najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Igra prestola osvojila kreativni Emi

Američka televizijska serija “Igra prestola” i dokumentarni film o sajentologiji “Going Clear” osvojili su nagradu “kreativni Emi”(Creative Emmys), koja se dodeljuje za tehničke inovacije u televizijskoj produkciji, saopštili su danas organizatori nagrade.

Ta nagrada je dodeljena u subotu uveče, nedelju dana pre dodele osnovnih nagrada Emi koje se smatraju ekvivalentom prestižnog Oskara, javile su svetske agencije.

“Igra prestola” je osvojila osam “Kreativnih Emija” u raznim tehničkim kategorijama. Ta serija ima najviše nominacija za glavni Emi, ukupno 24.

U kategoriji televizijskog dokumentarnog filma, nagradu je dobio “Going Clear” Aleksa Gibnija. Taj dokumentarac je izazvao određene kontroverze u američkoj javnosti.

Glavna nagrade Emi, koje će biti dodeljene naredne nedelje, dodeljuju se u više različitih kategorija a odluku o tome donose tri organizacije.

Akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji se emituju u udarnom terminu.

Nacionalna akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji se emituju u dnevnom terminu, o dokumentarnom, sportskom i informativnom programu.

Međunarodna akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji su nastali van SAD.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike