Igra prestola osvojila kreativni Emi

Foto: Beta

Američka televizijska serija „Igra prestola“ i dokumentarni film o sajentologiji „Going Clear“ osvojili su nagradu „kreativni Emi“(Creative Emmys), koja se dodeljuje za tehničke inovacije u televizijskoj produkciji, saopštili su danas organizatori nagrade.

Ta nagrada je dodeljena u subotu uveče, nedelju dana pre dodele osnovnih nagrada Emi koje se smatraju ekvivalentom prestižnog Oskara, javile su svetske agencije.

„Igra prestola“ je osvojila osam „Kreativnih Emija“ u raznim tehničkim kategorijama. Ta serija ima najviše nominacija za glavni Emi, ukupno 24.

U kategoriji televizijskog dokumentarnog filma, nagradu je dobio „Going Clear“ Aleksa Gibnija. Taj dokumentarac je izazvao određene kontroverze u američkoj javnosti.

Glavna nagrade Emi, koje će biti dodeljene naredne nedelje, dodeljuju se u više različitih kategorija a odluku o tome donose tri organizacije.

Akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji se emituju u udarnom terminu.

Nacionalna akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji se emituju u dnevnom terminu, o dokumentarnom, sportskom i informativnom programu.

Međunarodna akademija televizijske umetnosti i nauka odlučuje o nagradama u kategoriji programa koji su nastali van SAD.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar