Išli da gledaju delfine, završili u ratnoj zoni (foto)

Trojica britanskih mladića željnih zabave nisu ni slutili šta će ih snaći kad su malo pripiti ušli u pogrešan brod tokom letovanja.

Luis Elis (25), Aleks Mekormik (19) i Džejms Volman (23) našli su se u ratnoj zoni Sirije pošto su posle zabave u kiparskom letovalištu Aja Napa ušli u pogrešan brod.

Krstarili su Mediteranom u ponedeljak misleći da ih taj brod vodi do mesta gde će videti delfine. Umesto ovih slatkih sisara, umalo da vide bazuke i mitraljeze. Naime, brod u koji su se ukrcali prevezao ih je do mesta Tartus na sirijskoj obali. Pošto dugo nisu videli kopno, shvatili su da nešto nije u redu.

– Klub u kojem smo bili zatvorio se u pola osam ujutru i jedva smo skupili snage da idemo na putovanje. Ovo je najneverovatnija priča, zar ne? Išli smo da gledamo delfine, a završili smo u je*enoj Siriji – rekao je Luis Elis.

Luka Tartus u Siriji gde su se iskrcali nalazi se na 80 kilometara od mesta Homs u kojem se vode bespoštedne borbe. Srećom po njih, u blizini je bila ruska mornarička baza, navodi Dejli Miror.

– Posle nekoliko sati završili smo u tom mestu i bili smo uspaničeni i zbunjeni kad smo shvatili gde smo – rekao je Aleks Mekormik.

Najpre im je rečeno da ostanu na plovilu, da bi ih tek kasnije odveli do ruskih mornara.

Trio pripitih Britanaca izjavio je da nisu imali pojma gde se nalaze sve dok preko Fejsbuka nisu mogli da odrede lokaciju.

U Aja Napu na Kipru konačno se se vratili u utorak uveče, a Mekormik je dodao da njegova majka nije bila nimalo srećna povodom cele situacije.

Tartus je jedna od izlaznih sirijskih luka ka Mediteranu. Od 2011. godine i početka oružanih sukoba u Siriji živote je izgubilo na stotine hiljada ljudi, prenose mediji.

Ostavite komentar

Oznake