najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ispovest zvezde serije “Bekstvo iz zatvora”: “Zbog ove fotografije hteo sam da se ubijem” (foto)

Jedna popularna Fejsbuk stranica objavila fotografije kojima se podsmevala izgledu glumca Ventvorda Milera, ali on im je odgovorio otvorenim pismom.

Slavni glumac (43) najpoznatiji po ulozi u seriji “Bekstvo iz zatvora” na Fejsbuku je objasnio da je paparaco fotografija na kojoj ima višak kilograma nastala u najgorem trenutku u njegovom životu. Nakon ovog njegovog odgovora, Fejsbuk stranica “The LAD Bible” obrisala je post kojim se podsmeva Mileru, prenose mediji.

Ventvord je i ranije otvoreno govorio o svojim mentalnim problemima, borbi sa depresijom i samoubilačkim mislima, a sada je priznao koliko je patio zbog ove fotografije.

“Danas sam ponovo postao “internet maskota”. Nije prvi put. Ovaj se, ipak, izdvaja od ostalih. Godine 2010, bio sam polu-penzionisan iz glume, i krio sam se iz javnosti iz više razloga. Prvi i najvažniji, bio sam sklon samoubistvu. Ovo je tema o kojoj sam pisao, govorio i koju sam delio. Ali, tada sam patio u tišini. Kao i mnogi drugi. Za moje tegobe zna vrlo malo ljudi. Bilo me je sramota i bolelo me je, smatrao sam sebe oštećenom robom. A glasovi u mojoj glavi naterali su me na put samouništenja. Nije se to desilo prvi put.

Borio sam se sa depresijom od detinjstva. Ta borba me je koštala vremena, prilika, veza, i hiljade besanih noći.

Godine 2010, kada je bio u najgori period u mom odraslom životu, svuda sam tražio olakšanje, utehu, zabavu. I okrenuo sam se hrani. Moglo je biti i nešto drugo. Droga. Alkohol. Seks. Ali hrana je postala jedina stvar kojom sam se radovao. Na koju sam računao da će mi pomoći. Bilo je perioda kada su najbolji deo moje nedelje bili omiljeni obrok i nova epizoda emisije o kuvanju. Ponekad je to bilo dovoljno. Moralo je biti.

I ugojio sam se. Jaka stvar.

Jednog dana, tokom šetnje Los Anđelesom sa prijateljem, prošli smo pored filmske ekipe koja je snimala rijaliti šou. Paparaci su bili svuda. Slikali su me, i fotografije su objavljene uz fotografije iz drugog perioda moje karijere. “Od zavodnika do debeljuce.” “Bio je fit, sad je debeo.” I slično.

Moja majka je imala jednog od onih prijatelja koji ti uvek prvi donesu loše vesti. On joj je poslao jedan od takvih tekstova iz popularnog magazina. Nazvala me je, zabrinuta.

Godine 2010, dok sam se borio za svoje mentalno zdravlje, to je bila poslednja stvar koja mi je bila potrebna.

Da skratim priču, preživeo sam. Kao i te fotografije. Drago mi je.

https://twitter.com/tvchalla/status/714780943240851457

Sada, kada vidim tu svoju sliku u crvenoj majici, sa osmehom na licu koji je retko bio tu, setim se svoje borbe. Svoje izdržljivosti i istrajnosti uprkos svim demonima.

Kao maslačak pored trotoara, istrajao sam. U svakom slučaju. Uprkos svemu. U inat svima.

Prvi put kada sam video taj “mim” na društvenim mrežama, moram da priznam, bilo mi je teško da dišem. Ali, kao i svemu drugom u svom životu, i tome sam pridao neko značenje. A značenje koje pridajem ovome je Snaga. Iscelenje. Oproštaj. Sebi i drugima.

Ako znate nekoga ko prolazi kroz ovakvu borbu, pomoć je dostupna. Pošaljite poruku nekome. Pošaljite mejl. Podignite telefon. Nekome je stalo do vas. Čekaju da vas čuju”.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike