najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ispunilli mu želju: Bouvijev pepeo rasut na festivalu

„Dok smo se iz kampa vozili prema hramu, u autu smo slušali njegove pesme, a na licima smo nacrtali munje, kakve je i sam Dejdivd imao na naslovnoj strani albuma ‘Aladdin Sane’ iz 1973.“ rekao je prijatelj pokojnog Dejvida Bouvija.

Deo pepela legendarnog pevača, koji je u januaru umro u 70. godini od raka jetea, porodica i najuži krug prijatelja rasuli su u pustinji u Blek Rok Sitiju u saveznoj državi Nevada. Tamo se organizuje festival Burning Man. Reč je o svojevrsnom umetničkom eksperimentu na kojem, između ostalog, učesnici svake godine ispred hrama odaju počast voljenima koji su prerano preminuli. Isti hram spaljuje se do temelja na kraju festivala.

– Dejvidu se oduvek sviđala koncepcija Burning Mana, pa je pre smrti rekao kako bi voleo da mu baš tamo odnesu pepeo – rekao je Bouvijev prijatelj. Ideju je blagoslovila i njegova supruga Iman Abdulmajid (61), bivša somalska manekenka. Na ceremoniji je bilo 70-ak ljudi.

– Iza mene je najteža godina. Nisam izgubila samo Dejvida, nego i majku, ali držim se. Oni ne bi hteli da me tuga savlada – rekla je Iman. Od dizajnera Hedija Slimana dobila je ogrlicu sa Dejvidovim imenom koju će, kaže, nositi oko vrata dok ne umre. Deo pevačevog pepela porodica je početkom leta rasula i na ostrvu Balij.

Iman i Dejdid venčali su se 1992. godine. U braku su dobili kćerku Aleksandriju Zaru (16). Dejvid iz prvog braka ima sina Dankana, koji je nedavno postao otac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike