najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Istraživao porodično stablo i saznao da mu je Staljin deda

Penzioner Jurij Davidov istražio je svoje porodično stablo i došao do neočekivanog otkrića – njegov deda je Josif Staljin. Za sve je kriva afera njegove, tada vrlo mlade bake sa sovjetskim diktatorom.

Jurij (67) kaže da su tračevi o njegovoj baki i Staljinu godinama kružili, a svoju potvrdu dobili su nakon što je jedan član Staljinove porodice pristao da uradi DNK test, prenose mediji.

Baka Lidija Platonovna Pereprigina živela je sa Staljinom tokom njegovog egzila u Sibiru. Kada je imala samo 15 godina rodila mu je dete, ali ono je umrlo. Godinu kasnije, 1916., rodila je dečaka Aleksandra. Prije nego što se Aleksandar rodio Staljin je već napustio Sibir i započeo svoj politički uspon.

Znao je da ima sina i naredio je podanicima da istraže njegovu sudbinu, ali oni nisu saznali ništa. Lidija se ubrzo udala za Sibirca Jakova Semenoviča Davidova.

Samo četiri godine nakon što se udala Lidija je u novinama ugledala Staljinov portret. Prepoznala je oca svoga sina , ali pošto je već bila udata, odlučila je da zaboravi tu avanturu – rekao je istražitelj Sirotenko.

Mali Aleksandar registrovan je kao sin Lidije i Jakova Davidova 1917. U braku je dobio dvoje dece. Jedno od te dece bio je i danas 67-godišnji Jurij Davidov.

– Početkom 1970-ih, kad mi je bilo oko 20 godina, mama i tata su me pozvali u sobu na ozbiljan razgovor. Tada su mi rekli sve, ali i zamolili me da o tome ne pričam – rekao je Jurij.

Konačna potvrda svega došla je nakon što je službeni Staljinov unuk Aleksandar Burdonski pristao na DNK test i tako pomogao u razrešenju ove priče.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike