najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izabrani najbolji orkestri i prva truba Dragačevskog sabora trubača

Na finalnom takmičenju 56. Dragačevskog sabora trubača u Guči pobedio je orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, dok je za prvu trubu proglašen Saša Krstić iz Zagužanja. U petak uveče je na prvom takmičenju majstora trube u Guči, izmedju 11 orkestara, pobedio je Ekrem Mamutović iz Vranja koji je dobio nagradu od milion dinara, statuu Desimira Perišića i titulu Šampiona Guče 2016.

Nagrada za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka“ pripala je orkestru Janka Jankovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, dok je odlukom publike najbolji trubač, kome je pripala nagrada „Zlatna truba“, Marko Gligorijević iz Duba.

Za najboljeg bubnjara je proglašen Slaviša Stamenković iz orkestra Siniše Stamenkovića iz Zagužanja, dok je nagrada za najboljeg basistu pripala Danijelu Krstiću iz orkestra Saše Pavlovića iz Pirota.

Najbolji tenorista je Igor Ristić iz orkestra Bojana Ristića iz Vladičinog Hana.

Orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja nagradjen je za najbolje odsviranu pesmu „Gora ječi“, dok je za najbolje odsvirano kolo nagradjen Siniša Kristić iz Zagužanja koji je odsvirao „Sinišino kolo“.

Na finalnom takmičenju seniorskih trubačkih orkestara, koje je održano sinoć u Guči, učestvovalo je 18 orkestara, a o najboljima je odlučivao žiri.

Dragačevski sabor trubača, koji je počeo 10. avgusta, završava se večeras komercijalnim koncertima Severine i Miroslava Ilića.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike