najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izrael: Nismo tražili izjavu o lojalnosti od Eltona Džona

Izrael je danas odbacio tvrdnju da je od superstara Eltona Džona traženo da proglasi lojalnost jevrejskoj državi pred predstojeći koncert.

Organizator koncerta britanskog pevača u Izraelu Šuki Vajs izjavio je u ponedeljak da je izraelsko Ministarstvo untrašnjih poslova prvobitno postavilo taj zahtev kao uslov za dobijanje vize.

“Pre dve nedelje od Eltona Džona je traženo da potpiše izjavu o lojalnosti. Od te lude ideje se odustalo”, rekao je on, kako su preneli izraelski mediji.

U Vajsovoj kancelariji su ukazali na navodno problematičnu klauzulu u obrascu za vizu koja glasi:”Proglašavam da nikada nisam delovao protiv jevrejskog naroda ili bezbednosti države Izrael”, preneo je izraelski list Harec.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je poreklo da je to išta neobično i da će razmotriti da optuži Vajsa za klevetu, javlja AFP.

“Reč je o flagrantnoj laži koja ima za cilj da obezbedi naslovne strane za promotera na račun vladinog ministarstva,” rekla je portparolka Sabin Hadad, dodavši da ni od jednog umetnika nikada nije traženo da potpiše takvu izjavu.

Elton Džon će nastupati u Tel Avivu 26.maja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike