najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Japanski festival nudi blizu milion dolara za snimanje kratkog filma

Japanski festival posvećen umetnosti kratkog filma nudi nagradu od blizu milion dolara reditelju koji ima najbolji predlog za takav film, a mogu da konkurišu reditelji iz celog sveta.

Organizatori festivala navode da su kratki video filmovi nešto što će publika tražiti pošto se zabava sve više prenosi na smart telefone i tablete.

Oni takodje veruju da taj format ima potencijala za filmske umetnike početnike, koji mogu da daju svež pogled i energiju toj industriji.

Rok za podnošenje sinopsisa od 500 reči za film koji treba da bude „uzbudljiv, potresan, i čudesan“ je 29. februar. Sinopsis treba da bude napisan na japanskom ili engleskom.

Prvo će biti izabrano pet finalista. Svako dobija novčanu nagradu od po 500.000 jena (4.000 dolara). Zatim se bira jedan od njih koji će dobiti 100 miliona jena (800.000) za snimanje filma. Pobednik će dobiti i dodatnu nagradu od milion jena (8.000 dolara).

Rieko Muramoto, izvršna direktorka za digitalne poslove u japanskoj kompaniji za zabavu Aveks Didžital (Avex Digital) koja daje sredstva za konkurs, veruje da je to vredna investicija za nalaženje svežih sadržaja za onlajn usluge, za podsticanje tog žanra i gajenje talenata.

„Kratak film ima mnogo više potencijala za ljude koji nemaju puno vremena i gledaju video na pametnim telefonima, što znači da cela priča mora da bude ispričana mnogo brže“, rekla je ona.

Pobedničko delo biće prikazano 2017. godine na „Festivalu kratkog kratkog fima i Azija“ (Short Short Film Festival & Asia). To je godišnji festival, osnovan 1999, koji se održava u Jokohami, predgradju Tokija.

Festival je osnovao glumac Tecuja Besho. On je uporedio kratke filmove sa minimalističkom, ali istančanom haiku poezijom.  

Predlozi se podnose na : http://www.shortshorts.org/shortfilm_pitch/index-en.html

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike