U trendu

Jevrejin u nacističkoj uniformi

Krajem januara je u Velikoj Britaniji započelo zanimljivo suđenje – Jevrejin tuži kompaniju u kojoj je radio, jer ga je šef terao da nosi nacističku uniformu! Naime, prema rečima zvaničnika firme Tullett & Tokyo Liberty, uobičajena je praksa da kad neko zakasni na posao u petak ujutru, za to bude i „kažnjen“.

Za šefove je to bilo zabavno, a oni tvrde i za zaposlene, jer je kazna bila – provesti taj dan u kostimu koji mu se dodeli. Tako je upošljenik iz Severne Irske, protestant, nedavno morao da nosi papinu odoru, a kad je došao red na Laurent-a Weinberger-a, 33, logično, dobio je zadatak da izigrava nacistu.

Jadnom Laurent-u se ideja nije nimalo svidela, a nije mu se svidelo ni to što ga kolege oslovljavaju sa „Ješo“ i „Jevrejčiću“. Naime, i to je deo ove male kancelarijske perverzije – vređati i ponižavati onoga koji kostim nosi.

Laurent je odbio ovu igru i nastavio normalno da radi. Prošlo je nedelju dana, a onda je on naprasno premešten u drugo odeljenje, a uskoro je i usledilo smanjenje plate. Uvređen i uveren da je to kažnjavanje za neposlušnost, on je dao otkaz i tužio kompaniju zbog rasizma i namernog sprečavanja njegovog napredovanja na poslu, u firmi u kojoj radi 6 godina.

Obavljeno je prvo saslušanje, kompanija se izvinjava i kaže kako je sve to bila šala i nisu mislili ništa loše, a igra koja se igra petkom ujutru je obustavljena. Kako li će sada da se zabavljaju?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.