U trendu

Jeza na nebu: Avioni se umalo sudarili, leteli na 300m razdaljine! (foto)

Možemo samo da zamislimo kako su se osećali putnici koji su se nalazili u ova dva aviona…

Ljudi koji su se zatekli na aerodromu Hitrou u Londonu, doduše oni koji su u određenom trenutku posmatrali sletanje i poletanje aviona, imali su prilike da svedoče jednom, vrlo dramatičnom trenutku na nebu.

Dva aviona umalo su se sudarila nalazivši se jedan iznad drugog.

Ispostavilo se da je razdaljina između njih bila 300 metara što nikako ne može da se zaključi po ovoj fotografiji.

Fotografiju je napravio sedamdesetogodišnji Kris Hajn dok je sedeo u svom dvorištu nadomak aerodroma Hitrou.

“Često gledam avione dok kruže i čekaju da slete na Hitrou. Ova dva su mi privukla pažnju jer su letela jako blizu jedan drugog. Bio sam šokiran, pa sam uzeo telefon i slikao ih. Toliko su bili blizu da sam video i koji su avioni – jedan je bio Virdžin Atlantik A340, drugi Britiš ervejz 787 drimlajns. Još mi nije jasno zašto su dve letelice čiji je raspon krila 60 metara letele tako blizu“, rekao je penzionisani inženjer.

Oglasili su se i stručnjaci, među kojima je konsultant Džon Hačinson, koji je rekao da u ovom slučaju razloga za brigu nema, piše B92.

“Iako letelice izgledaju kao da su ekstremno blizu, između njih se nalazi 300 metara. Avioni su opremljeni sjajnim sistemima koji bi digli uzbunu da su se previše približili jedan drugom, a sve to motri i kontrola leta. Veoma je neuobičajeno da dođe do neke opasnosti po putnike“, rekao je on.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike