Jezivo: Bliski susret australske policije s velikom belom ajkulom (video)

Policija u Južnoj Australiji objavila je snimak bliskog susreta s velikom belom ajkulom, koji su mediji opisali kao scenu iz filma „Ajkula“.

Australski policajci bili su u patroli u gumenom čamcu i kretali su se prema ribarskom čamcu da bi nasumično testirali posade na ilegalne supstance, prenosi Index.hr.

Uskoro su primetili da ih sledi velika bela ajkula, koja je bila još duža od njihovog čamca. Nakon nekoliko minuta ajkula se udaljila od policijskog čamca i počla da kruži oko ribarskog broda. Tada su službenici odahnuli i odlučili da nazovu ajkulu Noa.

Policija Južne Australije objavila je na društvenim medijima: „Policijski Investigator 2 imao je bliski susret s velikom belom ajkulom tokom patrole u Tapli Šolu, oko 9 nautičkih milja istočno od Editburga. Noa nije hteo da mu testiramo dah i naši službenici su mu rado udovoljili!“

Mark Oats, jedan od ljudi na ribarskom brodu, izjavio je za ABC News da je njegov prijatelj u jednom trenutku opsovao i rekao: „Pogledaj kolika je ova stvar koja se stvorila iza nas! Tada sam rekao policiji da se ne približavaju jer je morski pas blizu nas.“

– Samo smo sedeli oko 10 ili 15 minuta. Tada je stigao veliki policijski brod koji je snimio ajkulu iz vazduha. Mogu vam reći da smo ulovili vrlo malo riba – ispričao je Oats.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike