Još jedan kišni dan pred nama

U Srbiji danas promenljivo oblačno, ujutru i pre podne ponegde sa kratkotrajnom kišom, a posle podne sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima i na istoku. Vetar slab zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 14°C do 18°C, a najviša dnevna od 25°C do 29°C.

Beograd: Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Tokom dana moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 18°C, a najviša dnevna oko 27°C.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 18°C, maksimalna 27°C,
Užice: minimalna 14°C, maksimalna 25°C.
Novi Sad: minimalna 17°C, maksimalna 26°C,
Subotica: minimalna 17°C, maksimalna 26°C,
Kragujevac: minimalna 17°C, maksimalna 27°C,
Negotin: minimalna 18°C, maksimalna 28°C,
Niš: minimalna 18°C, maksimalna 28°C,
Priština: minimlna 15°C, maksimalna 26°C.
Evropa: Na skandinavskom poluostrvu, Britanskim ostrvima, u zapadnoj Evropi i na Pirinejskom poluostrvu pretežno sunčano. Iznad ostalog dela kontinenta promenljivo oblačno mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza

Pojačane tegobe i dalje mogu osetiti osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima, kao i hipertoničari. Promenljivo raspoloženje i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

Na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu do 24. jula, a na Mlavi, Peku, Timoku i na banatskim vodotocima do 25. jula sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Prognoza vremena za 25. jul

Pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom u planiskim predelima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike