Kako ona bira partnera

Na ženin izbor partnera utiče način na koji se njen otac odnosio prema njoj.
Koliko god bilo teško prihvatiti tu činjenicu, ona je tačna i glasi: na ženin izbor partnera u znatnoj meri utiče način na koji se njen otac odnosio prema njoj. Istraživanje sprovedeno pod okriljem jednog američkog univerziteta potvrdilo je ranije verovanje da žene prema kojima su očevi u detinjstvu bili brižni, predani i posvećeni dovoljno vremena vrlo često biraju partnera koji ih fizičkim izgledom podseća na oca. Istraživanjem nisu bile obuhvaćene žene koje su imale loš odnos s očevima.
Objava ovog otkrića u časopisu „Human Behaviour“ pomaže razumevanju enigme na koji nas način privlači određeni tip osobe. To saznanje će veoma koristiti u području psihologije koje se bavi bračnim savetima i savetima psihologa za izbor partnera.
Žene koje su učestvovale u istraživanju bile su zamoljene da ocene u kojoj ih meri privlače lica muškaraca s fotografija koje su im pokazane i da istovremeno ocene način na koji se njihov otac ponašao prema njima u detinjstvu.
Psiholozi su ustanovili da su žene koje su imale pozitivniji i bolji odnos s ocem u detinjstvu izabrale muškarce s fotografija koji su ličili na njihove očeve.
Još odranije se verovalo da većina ljudi bira partnera sličnog svom roditelju, zato što su majka i otac prve osobe od kojih doznajemo kako izgledaju pripadnici ljudskog roda, ali je ovo istraživanje pokazalo koliko emocija ima u donošenju odluke o izboru bračnog partnera i koliki je značaj uloge njenog oca u njenoj odluci da baš vama pokloni svoje srce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.