Kao na Karibima

Muči vas čežnja za letom, suncem i plažom? S jasnim konceptom boja, odgovarajućim sezonskim cvećem i uz malo želje za eksperimentisanjem, možete napraviti cvetnu oazu odmah ispred svojih vrata. Čarobna formula za uspešnu promenu u okruženju glasi: mešajte stilove i isprobajte nešto novo i originalno.

Evo šta je potrebno za vašu letnju terasu kao iz snova. Dominiraju osvežavajuće boje kao što su plava i tirkizna – kako među cvetovima biljaka tako i u nameštaju i detaljima. Hladne boje su idealno sredstvo za rashlađivanje u toku leta. Probajte da održavate ravnotežu. Prikladna suprotnost hladnoj plavoj boji može se ostvariti postavljanjem drvenog poda i saksijama u toplim zemljanim bojama. Izbor biljaka za terasu je sužen. To mogu biti plavi ukrasni ljiljan, kineska šaš i ekstravagantne forme šimšira.

Evo jedne interesantne i razigrane dekoracije. Ono što na prvi pogled izgleda kao kreacija od leda u stvari je veoma originalna ideja. Loptu od plavog sunđera ukrasite listovima, cvetovima i vlatima ukrasnih trava, pa čašu za desert ispunite tirkiznim kamenčićima i – ukras je gotov.

Vaša nova terasa biće sva u plavom, što će biti trend ovog leta. Na ovako uređenoj terasi svako će se osećati prijatno. Žardinjere s petunijama i ukrasnim duvanom, šaš i ukrasni ljiljan uokviruju mesto za sedenje, a pri tom ne remete prirodno okruženje. Ovo ostrvo za uživanje perfektnim čine papirni lampioni u boji i originalni zeleni suncobran koji podseća na one iz brošura o mestima s južnih mora.

Sivu i tmurnu atmosferu na terasi možete rasterati postavljanjem originalnih saksija sa zelenim biljkama. Dopustite da vas ideje inspirišu i dovedu do idealnog rešenja za oazu dobrog raspoloženja na terasi. Kada sve bude na svom mestu, zavalite se udobno u ležaljku i uživajte uz dobru knjigu ili neki sokić u mirisima i izgledu svoje nove terase.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.