najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Karneval povodom 100 dana do početka OI u Riju

Karnevalom u centru Beograda, Olimpijski komitet Srbije i sponzori obeležili su danas 100 dana do početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Od Olimpijskog sata na Terazijama, kroz Knez Mihailovu, sve do Kalemegdana, čuli su se ritmovi Brazila, a plesačice sambe i demonstracija kapoere napravili su pravu karnevalsku atmosferu.

Deo karnevalske povorke bili su i olimpijci koji će Srbiju predstavljati na Igrama u Riju, medju kojima tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, strelci Damir Mikec, Zorana Arunović i Jasna Šekarić, i rvači Davor Štefanek, Kristian Fris i Viktor Nemeš.

U Knez Mihailovoj ulici, na “olimpijskim stanicama” simbolično nazvanim Peking – London – Rio, prolaznici su imali priliku da se takmiče u sprintu, da se oprobaju u streljaštvu i na kajakaškom ergometru.

Na Savskom šetalištu na Kalemegdanu otvorena je izložba fotografija “London 2012 – Retrospektiva” fotografa Sportskog žurnala Nenada Negovanovića.

“Raduje me što će posetioci Kalemegdana moći da vide fotografije i da makar donekle osete koliko volimo i kako se borimo za svoju zemlju. Danas na 100 dana do Rija verujem da govorim u ime svih kolega iz tima kada kažem da je uzbudjenje na visokom novu i da jedva čekamo da Igre počnu. Ova izložba fotografija je divan podsetnik, ali na neki način pojačava nestrpljenje”, rekla je olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić.
 
Otvaranju izložbe prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je na Igrama u Londonu osvojio bronzanu medalju s vaterpolo reprezentacijom.

Fotografije Olimpijskog tima Srbije sa Igara u Londona biće izložene na Kalemegdanu do 6. maja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike