najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kažnjen sa 2.200 evra zbog urezivanja imena na antičkom stubu

Student iz Turske, koga su italijanski karabinjeri uhapsili pre dva dana zbog urezivanja svog imena u drevne antičke stubove, moraće da plati 2.200 evra kazne Gradskom veću, prenosi danas italijanski list Korijere dela sera.

Azis Multu (40) urezao je ime od četiri slova na antički stub na čuvenom brdu Palatin u Rimu, koristeći novčić od 10 centi.

Prema antičkim rimskim legendama, na Palatinu je vučica pronašla dvojicu blizinaca Romula i Rema, gde je i nastala legenda o nastanku Rima.

Grupa turista upozorila je patrolu karabinjera da nepoznati čovek urezuje nešto u antičke stubove, nakon čega je nesavesni turista uhapšen.

“Video sam na stubovima ispisana druga imena i poželeo sam da dopišem svoje. Nisam shvatio da je to zabranjeno”, izjavio je Azis Multu na sudjenju.

Italijanski sud naložio nu je da plati 2.200 evra kazne kako bi se stub, nakon skupe restauracije, vratio u prvobitno stanje.

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva nesavesnog ponašanja turista koji dolaze u Rim, ali se mali broj njih kažnjava za oštećenja. 

U 2014. godini ruski turista Akajev Kazbek (42) uhapšen je nakon što je uklesao veliko slovo K na zid rimskog Koloseuma. Slovo je uklesano kamenom, bilo je široko 25 cm i široko 25 cm. Ruski turista osudjen je na četiri meseca zatvora.

U Italiji se povećava broj turista koji slučajno ili namerno ostavljaju oštećenja na najpoznatijem amfiteatru na svetu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike