najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kejt Midlton u kaputu kreatorke srpskog porekla

Tokom sedmodnevne posete Kanadi okončane minulog vikenda britanska princeza Kejt Midlton (Kate Middleton) nosila je tokom hladnijih dana kaput od alpake, fine vune peruanske lame koji je proizvela firma Sentaler, a dizajniarala modna kreatorka srpskog porekla iz Toronta Bojana Sentaler Nikolić.

Reč je o sivom kaputu sa karakterističnim rebrastim rukavima koji je izazvao veliko interesovanje kanadskih i drugih medija u svetu, a publicitet je doprineo da svi preostali primerci tog modela budu rasprodati rekordnom brzinom, iako je cena jednog bezmalo 1.200 dolara.

O uspehu mlade kanadske dizajnerke srpskog porekla pisali su najtiražniji kanadski dnevni list “Toronto Star”, zatim nacionalni njuz-magazin “Meklin’s” (MacLean’s) koji izlazi 100 godina i mnogi drugi.

“Kejt Midlton je medjunarodna ikona stila i vrlo sam počastvovana što je odabrala da nosi Sentaler kaput tokom posete Kanadi. Posebno me raduje što je iz moje kolekcije izabrala baš kaput sa rebrastim rukavima koji je pravi zaštitini znak moje firme. Ona ga je nosila sa produhovljenošću i elegancijom i zaista ne mogu biti srećnija”, izjavila je za Betu, posredstvom svoje PR agencije Nordstrommate, Bojana Sentaler.

Kaput vojvotkinje od Kembridža, kao i ostali kaputi koje kreira Sentaler izradjeni su od prirodnih vlakana odnosno runa alpaka peruanske lame koje se gaje na visini višoj od 5.000 metara, a koja je mnogo toplija, mekša, ali i skuplja od obične vune. Za razliku od vune alpaka ne sadrži lanolin što odevni predmet čini hipoalergičnim i pogodnim i za osetljivu ljudsku kožu.

Otkad je ustanovljen 2009. brend Sentaler postao je sinonim za elegentni, sofisticirani stil. Odeća koju kreira Bojana Sentaler izuzetnog je kvaliteta, ručno doradjena, prilagodjena silueti moderne žene.

Bojana Sentaler Nikolić (32) rođena je u Beogradu, a u Kanadu se doselila kada je imala osam godina. Diplomirala je na školi biznisa na Jork univerzitetu u Torontu. U Dubaiju, na Bliskom istoku, sticala je medijsko-marketinšku praksu, ali se opredelila za ono što je najviše volela – modnu kreaciju.  Veliki uticaj na nju imao je i susret s kreatorom Karlom Lagerfeldom.

Firma Sentaler i njen osnivač, kreativna dizajnerka i direktorka postale su poznate naročito otkad je beli kaput izradjen takodje od alpake novembra prošle godine na zakletvi (tada) novog premijera Kanade Džastina Trudoa (Justin Trudeau) nosila njegova žena Sofi Gregoar Trudo (Sophie Gregoir).

Medju poznatim damama koje nose modnu odeću Bojane Sentaler su i zvezda TV-serije “Seks i grad” Kim Katral (Catrall), dobitnica nagrade EMI Tatjana Maslani (Tatiana Maslany) i mnoge druge.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike