najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ken Louč o ceni Bregzita

Bregzit će pogoditi primanja britanskih radnika koji će platiti cenu izlaska zemlje iz Evropske unije, rekao je poznati angažovani britanski reditelj Ken Louč tokom susreta sa novinarima u Parizu.

“Izgleda mi da će mnoge firme da odu jer žele da budu u Evropskoj uniji i da imaju pristup tržištu”, rekao je levičarski sineasta koji je došao u Pariz da predstavi svoj film “Ja, Danijel Blejk”, ovogodišnji dobitnik Zlate palme u Kanu.

Osamdesetogodišnji reditelj je rekao da britanski političari žele da privuku investicije u Britaniju da zamene te kompanije, a da je jedini način da to urade da imaju jeftinu radnu snagu i da će prema tome nezaposlenost ponovo uticati da se sroza vrednost rada.

Citirajući Lenjina, on je rekao da “vladajuća klasa može da preživi sve krize dok radnička klasa plaća cenu”.
 
Louč je bio za stranu koja je bila za ostanak Britanije u Uniji na referendumu 23. juna, iako se zalagao za drugačiju Evropu od sadašnjeg “neoliberalnog projekta”.

Reditelj je ocenio da je Bregzit “loša vest” za britanski film jer će ostati bez evropske pomoći i uticaće na koprodukcije koje dosta zavise od slobodnog kretanja radnika.

“Problem s britanskim filmovima je da im je pogled usmeren na drugu stranu Atlantika, a ne na drugu stranu Lamanša. To će se još pogoršati”, rekao je Louč.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike