Klaudija Šifer izaziva probleme

Građani Frankfurta su na velikom iskušenju. I mnogo njih nije odolelo! Rezultat: 300 razbijenih, od ukupno 600 reklamnih boksova u kojima su bili smešteni plakati Claudia-e Schiffer u donjem rublju. Naravno, razbijači nisu imali ništa protiv Claudia-e, niti je to bio vid protesta protiv golotinje na javnim mestima, naprotiv, svi su oni hteli da je povedu, odnosno ponesu (pošto je slika u pitanju) svojoj kući.

Posteri su deo reklamne kampanje švedske kompanije Hennes&Mauritz, koja nema nikakve veze sa donjim rubljem, ali nema veze. Lepo je lepo. Kampanju je osmislila nemačka marketinška agencija Deutsche Staedte-Medien. I kompanija i agencija su počele da se pitaju šta da rade. Prvi kako da sačuvaju kampanju, a drugi kako da spasu svoje reklamne boksove od daljeg uništenja. I bili su primorani da nemačkom narodu gladnom obnaženog Klaudijinog tela obećaju da će se plakati besplatno deliti po završetku kampanje. I pogodite šta se desilo: već sledećeg jutra je formiran red ispred kancelarije firme u Frankfurtu.

Inače, pomenuta švedska kompanija je poznata po svojim reklamnim kampanjama, koje redovno izazivaju puno pažnje. U Norveškoj je na plakatima ove firme bio američki model Anne Nicole Smith. I tu je bilo problema: reklamni panoi su morali da budu pomereni sa autoputeva, pošto su izazivali previše pažnje kod vozača i stvarali zagušenja u saobraćaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.