Koji maler: Hteo da poveća penis pa – umro na operaciji

Jedan tridesetogodišnjak u Švedskoj se podvrgnuo operaciji povećanja penisa, ali je usled komplikacija na operativnom stolu preminuo, prenoe mediji u regionu.

Lekari su rešili da izvedu hirurški zahvat kojim bi mu salo iz stomaka prebacili u penis. Plastični hirurzi prvo su produžili penis, što uključuje zarezivanje u podnožju penisa kako bi se olabavio ligament.

Zatim su započeli sa povećanjem i planirali da ubrizgaju dve doze masnih ćelija. Ipak, prije nego što su završili ubrizgavanje, pacijentu se naglo ubrzao puls, smanjio se nivo kiseonika, a krvni pritisak mu je pao te je potom doživeo infarkt.

Lekari su odmah pokušali da ožive pacijenta, prebacili su ga u sobu za hitne slučajeve, ali mu nažalost nije bilo spasa pa je umro u roku od dva sata. Pacijent, koji je imao blagu astmu, umro je od masne embolije.

To se događa kada masno tkivo prolazi kroz krvotok i ulazi u pluća. Iako je ovo prvi slučaj smrti usled ovakvog postupka, stručnjaci kažu da gotovo svaki slučaj ostavlja posledice.

– To je potpuno bespotrebna procedura koja nikad ne pali, već samo unakazi čoveka, a može i da vas ubije – smatra urolog Tobias Koler.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike