U trendu

Kolege i obožavaoci se opraštaju od Džordža Majkla

Obožavaoci i kolege opraštaju se od engleskog izvodjača i kompozitora Džordža Majkla (George Michael) koji je sinoć preminuo u 53. godini.

Njegovi publicisti su saopštili da je Majkl umro u miru, u svom domu, na Božić. U saopštenju se takodje navodi da porodica želi da njihova privatnost bude poštovana, kao i da neće biti nikakvih izjava u ovom periodu.

Majkl Lipman, menadžer Džordža Majkla rekao je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Njegov kolega iz benda Vem (Wham) Endru Ridžli napisao je na Tviteru da mu je srce slomljeno zbog gubitka voljenog prijatelja.

Engleski izvodjač, tekstopisac, kompozitor i pijanista Elton Džon objavio je na društvenoj mreži Instagram fotografiju Džordža Majkla, uz komentar da je u šoku.

„Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubazniju i najvelikodušniju dušu i fantastičnog umetnika. Moje srce je sa njegovom porodicom i svim njegovim obožavaocima“, napisao je Elton Džon.

Madona, Robi Vilijams, Martin Fraj, aktivista za zaštitu ljudskih prava Piter Tatčeli i mnogi drugi, oprostili su se od Džordža Majkla na društvenim mrežama.

Ispred njegove kuće na severu Londona obožavaoci u neverici ostavljaju sveće i cveće, navodi britanski list Gardijan.

Pevač, rodjen kao Georgis Kirijakos Panajotu, postao je svetski poznat kao deo dueta Vem (Wham), koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da sa tekstopiscem i producentom Noti Bojem (Naughty Boy) radi na novom albumu.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su: „Faith“, „Father figure“, „One More Try“, „Monkey“, „Praying for Time“, „Don’t Let The Sun Go Down On Me“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike