Komad asteroida „Pitbul“ pogodio Nikaragvu!

Iako su stručnjaci i naučnici proteklih dana tvrdili da od asteroida 2014 RC o kome smo juče pisali nema nikakve opasnosti po Zemlju, izgleda da je jedan njegov deo tokom „proputovanja“ kraj naše planete ipak odlučio da negde sleti.

Naime, u Nikaragvi od juče vlada poprilična panika, jer je kod aerodroma u blizini glavnog grada Managve pao „mali meteorit“ koji je napravio krater dubine 5 a širine 12 metara. Srećom, meteorit je pogodio nenaseljenu oblast. U subotu uveče građani su u panici zvali policiju zbog veoma glasne eksplozije, javlja AP.

Foto: AP, Nicaraguan Army

Foto: AP, Nicaraguan Army

Vlasti su saopštile da je to ipak bio relativno mali meteorit koji je verovatno bio deo asteroida koji je prošao kraj Zemlje. 
Stručnjaci ne znaju o kakvom meteoritu je reč jer nisu sigurni da li se raspao prilikom udarca ili se zabio dublje u tlo. 
Nikaragva je zatražila pomoć naučnika i najavila formiranje komisije koja će istražiti šta se dogodilo.

Ova priča nas upozorava na činjenicu da je još oko 1400 po Zemlju potencijalno opasnih nebeskih tela tu negde iznad nas i da se nikada sa sigurnošću ne može prognozirati šta će se dogoditi. A NASA nam je juče rekla da ne brinemo…

Ostavite komentar

Ostavite komentar