U trendu

Komad asteroida „Pitbul“ pogodio Nikaragvu!

Iako su stručnjaci i naučnici proteklih dana tvrdili da od asteroida 2014 RC o kome smo juče pisali nema nikakve opasnosti po Zemlju, izgleda da je jedan njegov deo tokom „proputovanja“ kraj naše planete ipak odlučio da negde sleti.

Naime, u Nikaragvi od juče vlada poprilična panika, jer je kod aerodroma u blizini glavnog grada Managve pao „mali meteorit“ koji je napravio krater dubine 5 a širine 12 metara. Srećom, meteorit je pogodio nenaseljenu oblast. U subotu uveče građani su u panici zvali policiju zbog veoma glasne eksplozije, javlja AP.

Vlasti su saopštile da je to ipak bio relativno mali meteorit koji je verovatno bio deo asteroida koji je prošao kraj Zemlje. 
Stručnjaci ne znaju o kakvom meteoritu je reč jer nisu sigurni da li se raspao prilikom udarca ili se zabio dublje u tlo. 
Nikaragva je zatražila pomoć naučnika i najavila formiranje komisije koja će istražiti šta se dogodilo.

Ova priča nas upozorava na činjenicu da je još oko 1400 po Zemlju potencijalno opasnih nebeskih tela tu negde iznad nas i da se nikada sa sigurnošću ne može prognozirati šta će se dogoditi. A NASA nam je juče rekla da ne brinemo…

https://twitter.com/NASA/status/508633071307218944/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike