Kopao je njivu i pronašao bure sa ogromnom količinom novca, ali neće moći da ga zadrži (video)

Jedan farmer iz Kolumbije, okopavajući njivu, pronašao je neverovatno blago. Međutim, šok je usledio kada je saznao kome je novac koji je iskopao pripadao kao i to da neće moći da ga zadrži.

Hose Marijan Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer pronašao je zakopanom plavom buretu na njivi 600 miliona dolara. Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države, nije mogao da zadrži novac, koji je zaplenila vlada.

Kolumbijska vlada je posle ovog otkrića ogromne količine novca, uputila javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive jer veruju da, prema nekim informacijama, ovakvih kaca za kupus ima širom Kolumbije.

Navodno, kako stoji u saopštenju same vlade, ova burad pripadala su čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svetskoj istoriji.

Još uvek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalnih i ekonomskih programa koji pomažu onima u siromaštvu.

Veruje se da će ova vest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“ i da će ljudi ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama, prenosi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.